Μενου

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών (ΠΕΜ) αποτελείται από 7 μέλη. Τα μέλη εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση κάθε 2 χρόνια.

Ευθύνες μελών του ΔΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά κάθε 45 ημέρες, αλλά και έκτακτα. Τα μέλη του ΔΣ οφείλουν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις δια ζώσης ή διαδικτυακά.

Αν κάποιο μέλος του ΔΣ απουσιάζει αδικαιολόγητα επί 3 κατά σειρά συνεδριάσεις, θεωρείται ότι έχει παραιτηθεί µε απόφαση του ΔΣ.

Γνωρίστε τα μέλη του ΔΣ για τη θητεία 2022-2024

Βασιλική Ντανταβασίλη, Πρόεδρος

president@pem.gr

Η Βασιλική είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Επαγγελματική Μετάφραση.

Εργάστηκε από το 1994 έως το 2011 ως μεταφράστρια-διερμηνέας στο γραφείο που η ίδια δημιούργησε στην Καλαμάτα. Παράλληλα, απασχολήθηκε για 15 χρόνια ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών (Αγγλικά και Γαλλικά), εκπαιδεύτρια ενηλίκων και συντονίστρια κατάρτισης σε δήμους και σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Συνεχίζοντας με το ίδιο πάθος για εξέλιξη και με την επιθυμία να κεφαλαιοποιήσει την πλούσια αυτή εμπειρία της, το 2016 δημιούργησε το νέο της γραφείο, προσφέροντας προσωποποιημένες υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδιώτες.

Η Βασιλική είναι μέλος της ΠΕΜ από το 1995. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΔΣ τη διετία 2000-2002 και Σύμβουλος του ΔΣ τη διετία 2018-2020. Από το 2020 είναι Πρόεδρος της ΠΕΜ.

Βίκυ Γκιώνη, Αντιπρόεδρος

vpresident@pem.gr

Η Βίκυ έχει πτυχία στα Χρηματοοικονομικά και την Εγκληματολογία από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Ασχολείται με τη μετάφραση από το 2000, με εξειδίκευση σε ιατρικά και οικονομικά κείμενα, και την ψηφιακή κειμενογραφία από το 2014. Από το 2004 έως το 2016 δίδασκε μετάφραση προς τα Αγγλικά στη Σχολή Ελευθέρων Σπουδών Γλωσσολογία στην Αθήνα και ήταν υπεύθυνη των προγραμμάτων εξ αποστάσεως. Έχει απευθείας συνεργασία με τον Όμιλο Υγεία, τον Όμιλο Ευρωκλινική, το Metropolitan Hospital και την Eurobank. Επίσης είναι εξωτερικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το 2015.

Η Βίκυ είναι τακτικό μέλος της ΠΕΜ από το 2017. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου τη διετία 2018-2020. Από το 2020 είναι Αντιπρόεδρος της ΠΕΜ.

Αναστασία Γιαγκοπούλου, Γενική Γραμματέας

gsecretary@pem.gr

Η Αναστασία έχει πτυχίο στην αγγλική γλώσσα και φιλολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό (MA) στις μεταφραστικές και διαπολιτισμικές σπουδές από το Πανεπιστήμιο UMIST στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και είναι κάτοχος διπλώματος του κύκλου μαθημάτων The Strategy of Content Marketing του Πανεπιστημίου UC Davis Extension.

Ασχολείται επαγγελματικά με μεταφράσεις και επιμέλειες κειμένων 14 χρόνια, στον γλωσσικό συνδυασμό Αγγλικά > Ελληνικά (μητρική γλώσσα). Εξειδικεύεται σε κείμενα τεχνικά, εμπορικά και μάρκετινγκ και συνεργάζεται με πολλά μεταφραστικά γραφεία και απευθείας πελάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι έμπειρη χρήστης του SDL Trados Studio, του MemSource, του memoQ και πολλών άλλων μεταφραστικών εργαλείων.

Η Αναστασία είναι μέλος της ΠΕΜ από το 2007 και διετέλεσε Σύμβουλος του ΔΣ τη διετία 2018-2020. Από το 2020 είναι Γενική Γραμματέας της ΠΕΜ.

Δημήτρης Μουτάφης, Ταμίας

treasurer@pem.gr

Ο Δημήτρης έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, μεταπτυχιακή πιστοποίηση στην Παγκόσμια Επικοινωνία και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Επαγγελματική Μετάφραση. Είναι κάτοχος του Diploma in Translation (DipTrans IoLET) του Chartered Institute of Linguists και Certified Social Media Marketer.

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση από το 2007, στον γλωσσικό συνδυασμό Αγγλικά <> Ελληνικά, με ειδίκευση σε κείμενα ΕΕ, εμπορικά και μάρκετινγκ, ενώ από το 2012 απασχολείται ως εκπαιδευτής και σύμβουλος social media και digital marketing σε επιχειρήσεις και ιδιωτικές σχολές. Το 2015 έγινε ιδιοκτήτης μεταφραστικού γραφείου, το οποίο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεταφραστικών Επιχειρήσεων (ELIA).

Ο Δημήτρης είναι μέλος της ΠΕΜ από το 2017. Από το 2020 είναι Ταμίας της ΠΕΜ. Επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ) και του Ελληνικού Δικτύου Ορολογίας (ΕΔΟ).

Βαλεντίνη Καλφαδοπούλου, Σύμβουλος

boardmember1@pem.gr

Η Βαλεντίνη είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΔΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου και αριστούχος του μεταπτυχιακού Τεχνογλωσσία. Επί σειρά ετών δίδαξε στις ΗΠΑ, στο Pima College και το University of Arizona.

Βρίσκεται στον χώρο της μετάφρασης, επιμέλειας, διόρθωσης, διασφάλισης γλωσσικής ποιότητας και εξαγωγής ορολογίας από το 1997 και από το 2004 εργάζεται στην Oracle. Είναι ένα από τα ενεργά μέλη της διεθνούς επιτροπής ASTM «Committee F43 on Language Services and Products – WK54884 – Holistic Quality Evaluation System for Translation». Είναι geek και σχεδόν πάντα online σε φόρουμ, ΜΚΔ ή στο Twitter.

Η Βαλεντίνη είναι μέλος στις Ενώσεις: ΠΕΜ (από το 2017), Ελληνική Εταιρεία Μεταφρασεολογίας, Mediterranean Editors and Translators,  Chartered Institute of Editing and Proofreading, National Association of Judicial Interpreters & Translators και Ελληνικό Δίκτυο Ορολογίας (ΕΔΟ). Από το 2020 είναι Σύμβουλος του ΔΣ της ΠΕΜ.

Δημήτρης Μπουντσόλας, Σύμβουλος

boardmember2@pem.gr

Ο Δημήτρης έχει τα Ισπανικά ως μητρική γλώσσα. Απέκτησε πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκας στην Ισπανία το 2001. Μετά βελτίωσε τα Ελληνικά του με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2018 ξεκίνησε Διαπανεπιστημιακό Master Μετάφρασης σε Οπτικοακουστικά Μέσα και Τοπική Προσαρμογή (localization) στη Μαδρίτη.

Έκανε τα πρώτα του βήματα ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Θεσσαλονίκη το 2002. Το 2006 μετακόμισε στη Μαδρίτη, όπου συνεργάζεται μέχρι σήμερα με μεταφραστικά γραφεία, εταιρείες και ιδιώτες στην Ευρώπη. Είναι μέλος της ισπανικής ένωσης μεταφραστών Asetrad και της διεθνούς IAPTI.

Ο Δημήτρης είναι τακτικό μέλος της ΠΕΜ από το 2017 και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου τη διετία 2018-2020. Από το 2020 είναι Σύμβουλος του ΔΣ της ΠΕΜ.

Έφη Φράγκου, Σύμβουλος

boardmember3@pem.gr

Η Έφη (Ευφροσύνη) είναι ΕΕΠ στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Ειδικεύεται στη μετάφραση και την κοινοτική διερμηνεία. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακό στην τρίγλωσση μετάφραση στο Στρασβούργου (ITIRI) και δεύτερο μεταπτυχιακό στη θεωρία της μετάφρασης στο York University (Canada). Κατόπιν εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Οττάβας (Καναδάς).

Είναι μεταφράστρια από το 1992. Από το 2002, ούσα στον Καναδά, άσκησε την τρίγλωσση κοινοτική διερμηνεία στον χώρο της υγείας μετά από σχετική εκπαίδευση. Από το 2012 διδάσκει ιατρική διερμηνεία Αγγλικά <> Γαλλικά στο πρώτο έτος του ΠΜΣ Διερμηνείας Συνεδρίων του York University. Στο ΤΑΓΦ διδάσκει, μεταξύ άλλων, ειδική-τεχνική μετάφραση, εισαγωγή στις σπουδές διερμηνείας, ιατρική διερμηνεία, κλπ. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και έντονη επαγγελματική δράση.

Η Έφη είναι μέλος της ΠΕΜ από το 2016, ενώ στο παρελθόν υπήρξε μέλος των ATIO, CTTIC και ΙΜΙΑ. Πρόσφατα διατέλεσε μέλος της ομάδας εργασίας του ISO 21998. Από το 2020 είναι Σύμβουλος του ΔΣ της ΠΕΜ.

Προηγούμενα ΔΣ

2020-2022

Πρόεδρος: Βασιλική Ντανταβασίλη

Αντιπρόεδρος: Βίκυ Γκιώνη

Γενική Γραμματέας: Αναστασία Γιαγκοπούλου

Ταμίας: Δημήτρης Μουτάφης

Σύμβουλοι: Βαλεντίνη Καλφαδοπούλου, Δημήτρης Μπουντσόλας, Έφη Φράγκου

2018-2020

Πρόεδρος: Φώτης Φωτόπουλος

Αντιπρόεδρος: Ευδοξία Ρέντα

Γενική Γραμματέας: Μάγια Φουριώτη

Ταμίας: Κατερίνα Κράββα

Σύμβουλοι: Αναστασία Γιαγκοπούλου, Μαριάννα Μιλούνοβιτς (αποχώρησε το 2019), Βασιλική Νανταβασίλη (ανέλαβε καθήκοντα το 2019), Μαρίζα Συρέλλη

2016-2018

Πρόεδρος: Φώτης Φωτόπουλος

Αντιπρόεδρος: Άγγελος Κακλαμάνης

Γενική Γραμματέας: Μαριάννα Μιλούνοβιτς

Ταμίας: Ράινα Διαμαντίεβα

Σύμβουλος: Ευδοξία Ρέντα

2014-2016

Νέο ΔΣ

Πρόεδρος: Αρτεμισία Ενέ

Αντιπρόεδρος: Μαριάννα Μιλούνοβιτς

Γενική Γραμματέας: Παρασκευή Παπαδοπούλου

Ταμίας: Βικτώρια Καπασακαλίδου

Σύμβουλος: Καλλιόπη Τζουμέρκα

Λόγω παραίτησης του Προέδρου, έγινε ανασύσταση του ΔΣ στις 12/05/2014. 

Παλαιό ΔΣ

Πρόεδρος: Μιχάλης Μήτσης

Αντιπρόεδρος: Καλλιόπη Τζουμέρκα 

Γενική Γραμματέας: Παρασκευή Παπαδοπούλου

Ταμίας: Αρτεμισία Ενέ

Σύμβουλος: Μαριάννα Μιλούνοβιτς

2012-2014

Πρόεδρος: Ελένη Βλάχου-Μαυρουδή

Αντιπρόεδρος: Μαρία Μουσαφίρη

Γενική Γραμματέας: Κατερίνα Αθανασάκη

Ταμίας: Ηλέκτρα Φιλιππίδου

Σύμβουλος: Μαρία Λογοθέτου

2010-2012

Πρόεδρος: Ελένη Βλάχου-Μαυρουδή

Αντιπρόεδρος: Μαρία Μουσαφίρη

Γενική Γραμματέας: Κατερίνα Αθανασάκη

Ταμίας: Ηλέκτρα Φιλιππίδου

Σύμβουλος: Μαρία Λογοθέτου

2008-2010

Πρόεδρος: Ελένη Βλάχου-Μαυρουδή

Αντιπρόεδρος: Κυριακή Κουρούνη-Μπριέλ

Γενικός Γραμματέας: Γιάνκο Ντιμιτρώφ

Ταμίας: Αγησίλαος Τραϊανός (αποχώρησε το 2008), Ηλέκτρα Φιλιππίδου (ανέλαβε καθήκοντα το 2008)

Σύμβουλος: Δανάη-Αικατερίνη-Λουκία Φέρρη (αποχώρησε το 2009), Κωνσταντίνος Κούσιος (ανέλαβε καθήκοντα το 2009)

2006-2008

Πρόεδρος: Λίνα Μαυρουδή

Αντιπρόεδρος: Ελένη Βλάχου

Γενικός Γραμματέας: Γιάνκο Ντιμιτρώφ

Ταμίας: Δέσποινα Λάμπρου

Σύμβουλος: Σαμουήλ Μπισσάρας

2004-2006

Πρόεδρος: Ανθούλα Βηδενμάιερ

Αντιπρόεδρος: Λίνα Μαυρουδή

Γενικός Γραμματέας: Σαμουήλ Μπισσάρας

Ταμίας: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Σύμβουλος: Μαρία Μουσαφίρη

2002-2004

Πρόεδρος: Ανθούλα Βηδενμάιερ

Αντιπρόεδρος: Σάββας Παυλίδης

Γενική Γραμματέας: Μαρία Μουσαφίρη

Ταμίας: Λίνα Μαυρουδή

Σύμβουλος: Σαμουήλ Μπισσάρας

2000-2002

Πρόεδρος: Σάββας Παυλίδης

Αντιπρόεδρος: Βασιλική Ντανταβασίλη

Γενική Γραμματέας: Μαρία Μουσαφίρη

Ταμίας: Λίνα Μαυρουδή

Σύμβουλος: Αθανάσιος Αθανασιάδης

1998-2000

Πρόεδρος: Χριστόδουλος Χριστοδουλίδης

Αντιπρόεδρος: Κ. Μαργαρίτης

Γενικός Γραμματέας: Σάββας Παυλίδης

Ταμίας: Ν. Πατρίκης

Σύμβουλοι: Χρ. Σιδηροπούλου, Α. Αθανασιάδης, Μ. Σαλονίδου

Ευρετήριο

Ψάχνετε μεταφραστή σε συγκεκριμένο τομέα εξειδίκευσης; Αναζητάτε διερμηνέα στην περιοχή σας; Χρειάζεστε επαγγελματία γλωσσικών υπηρεσιών; Βρείτε το μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών (ΠΕΜ) που εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες. Τα μέλη μας έχουν ειδίκευση/σπουδές ή/και αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στη μετάφραση, τη διερμηνεία ή άλλο σχετικό επάγγελμα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μαθαίνω περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο